Proiecte naționale
Rezumatul proiectului
Atelierul de Presă
În prezent comportamentul oamenilor provoacă o serie de efecte negative asupra mediului înconjurător motiv pentru care noi cei cinci tineri ai proiectului Atelierul de presă am luat inițiativa de a aduce valorile și principiile Uniunii Europene mai aproape de tinerii din comuna Lipănești. De asemenea ne dorim să continuăm parteneriatul cu Primăria comunei Lipănești alături de care am desfășurat o serie de alte acțiuni cu privire la mediul înconjurător:
- Colectarea selectivă și reciclarea se fac de mic!
- Copaci noi pentru o viață nouă!
- Haideți să o facem!
Grupul țintă este reprezentat de tineri cu vârstele cuprinse între 11 și 15 ani datorită faptului că procesul de informare asupra importanței protejării mediului trebuie să înceapă de la o vârstă fragedă. Odată cu implementarea acestui proiect tinerii vor deprinde o atitudine ecologică ce corespunde preocupării individului față de mediul mediu care merită să fie protejat și întărit. Astfel punând în aplicare activități și ateliere diverse prin care elevii vor deprinde beneficiile adoptării unor obiceiuri sustenabile vom pune bazele unei noi generații de tineri informați și responsabili.
Astfel principalele obiective sunt:
- Dezvoltarea de competente a 200 tineri din comuna Lipanesti cu privire la grija pentru natura si un stil de viata sanatos pe durata proeictului. O astfel de atitudine ecologică are trei componente: cognitivă afectivă și conativă.
- Componenta cognitivă se referă la părerea unui individ în legătură cu ideea de mediu;
- Componenta afectivă se referă la raportarea emoțională la mediu;
- Componenta conativă/volitivă intenționează intențiile individului de a adopta un comportament sau altul în legătură cu mediul.
- Incurajarea membrilor comunitatii Lipanesti pentru adoptarea de comportamente sanatoase cu privire la mediul inconjurator pe durata proiectului. Ne dorim ca acești tineri să amplifice semnificativ grija pe care o poartă față de natură adoptând un stil de viață cu amprentă zero de carbon asupra mediului. Pentru a duce la îndeplinire acest obiectiv vom pregăti activități care vor informa tinerii în legătură cu beneficiile colectării selective și a presării deșeurilor folosind elementul principal al proiectului presa de reciclat. În acest fel elevii vor deveni tineri responsabili promotori ai adoptării unui stil de viață sustenabil cu grijă față de natură.
- Contribuirea la evoluția stării actuale din comuna Lipănești prin desfășurarea acțiunilor de ecologizare și colectare selectivă având ca efect curățarea și înfrumusețarea comunei. Ca un efect adiacent al evenimentelor din cadrul Atelierului de presă cetățenii din comunele și orașele vecine vor fi inspirați să adopte obiceiurile sustenabile pe care elevii din Lipănești le vor deprinde astfel că se va crea un mediu mult mai curat.
Teme de proiect
Activitățile proiectului
În prezent, comportamentul oamenilor provoacă o serie de efecte negative asupra mediului înconjurător, motiv pentru care noi, cei cinci tineri din proiectul Atelierul de presă, am luat inițiativa de a aduce valorile și principiile Uniunii Europene mai aproape de tinerii din comuna Lipănești. De asemenea, dorim să continuăm parteneriatul cu Primăria Lipănești cu care am desfășurat o serie de alte acțiuni privind mediul:
- Colectarea selectivă și reciclarea se fac de la o vârstă fragedă!
- Copaci noi pentru o viață nouă!
- Haideți să o facem!
Grupul țintă este reprezentat de tineri cu vârste cuprinse între 11 și 15 ani, datorită faptului că procesul de informare cu privire la importanța protejării mediului trebuie să înceapă de la o vârstă fragedă. Prin implementarea acestui proiect tinerii vor deprinde o atitudine ecologică care corespunde preocupării individului pentru mediu, un mediu care merită protejat și consolidat. Astfel, prin implementarea diferitelor activități și ateliere prin care elevii vor învăța beneficiile adoptării unor obiceiuri durabile, vom pune bazele unei noi generații de oameni informați și responsabili
Astfel, obiectivele principale sunt:
Dezvoltarea abilităților a 200 de tineri din Lipănești privind grija față de natură și un stil de viață sănătos în timpul proiectului. O astfel de atitudine ecologică are trei componente: cognitivă, afectivă și conativă.
- Componenta cognitivă se referă la opinia unui individ în raport cu ideea de mediu;
- Componenta afectivă se referă la raportarea emoțională la mediu;
- Componenta conativă/volitivă se referă la intențiile individului de a realiza un comportament sau altul în raport cu mediul.
Încurajarea membrilor comunității din Lipănești să adopte comportamente sănătoase privind mediul în timpul proiectului. Ne dorim ca acești oameni să își sporească semnificativ grija față de natură, adoptând un stil de viață cu o amprentă de carbon zero asupra mediului. Pentru a atinge acest obiectiv, vom pregăti activități care îi vor informa pe tineri cu privire la beneficiile colectării selective și balotare a deșeurilor folosind elementul principal al proiectului, presa de reciclare. În acest fel, elevii vor deveni tineri responsabili, promotori ai adoptării unui stil de viață durabil, cu grijă pentru natură.
Contribuirea la evoluția situației actuale din comuna Lipănești prin realizarea de acțiuni de ecologizare și colectare selectivă având ca efect curățarea și înfrumusețarea comunei. Ca efect adiacent al evenimentelor din cadrul Atelierului de presă, cetățenii din comunele și orașele învecinate vor fi inspirați să adopte obiceiurile durabile pe care elevii din Lipănești le vor învăța, creând astfel un mediu mult mai curat.
Informații despre proiect
2022-3-RO01-ESC30-SOL-000102493
01/01/2023-31/12/2023
Corpul european de solidaritate
6 00000
tineri cu vârste cuprinse între 11-15 ani